Adresseavisen

Adresseavisen har lagt bak seg et spennende år der vi har hentet hjem gjeve priser både nasjonalt og internasjonalt for journalistikken vår. SKUP-diplomet for Kystad-saken var et høydepunkt. «Gjennom omfattende kildejobbing, og ved å innhente og sammenligne ulike tidslinjer knyttet til forvaltning, politikk og økonomi avdekker journalistene tvilsomme koblinger mellom politikk og næringsinteresser i Trondheim kommune», skrev juryen i sin begrunnelse. Saken har vært fulgt opp med nye avsløringer også i 2019 og har hatt store konsekvenser for Arbeiderpartiet i Trondheim. I tillegg til SKUP- diplomet ble vi mestvinnende mediehus på SNDS (Scandinavian Newspaper Design Scandinavia). Her vi hentet hjem flere priser for digital presentasjon. På tampen av året ble vi også kåret til Europeen Newspaper of the Year i en stor europeisk designkonkurranse. Selv om vi er stolte over priser, så er likevel den største gleden i 2018 at vi har hatt en svært god abonnementsvekst. At Adresseavisen oppleves viktig og relevant for våre lesere er den beste tilbakemeldingen vi kan få.

Bladet

Brønnøysunds Avis

Brønnøysunds Avis er lokalavisen for Sør-Helgeland. Året 2018 ble lokalt blant annet preget av debatten om Bindals fylkestilhørighet. Høsten ble preget av budsjett- og skolestrukturdebatt, og mens året ebber ut diskuterer helgelendingene framtidig sykehusstruktur – skal Helgeland ha ett sykehus, på Mo i Rana, slik Helgelandssykehusets eksterne gruppe har foreslått?

Fosna-Folket

2018 var Fosna-Folkets 55. år som lokalavis på Fosen. År for år og dag for dag har vi dekket de viktigste sakene, de største samfunnsmessige endringene, kuriositetene og tragediene. En avis skriver nye sider i historieboka hver dag. En stemningsrapport som er minst like verdifull når lokalhistorikere om 100 år skal bla seg tilbake for å forstå Fosen anno 2018.

Hitra-Frøya

Innherred 6. mars 2018. Kameraovervåkning i skolene i Verdal var en sak som vi belyste bredt utover vinteren 2018, og som også skapte en god del debatt i lokalsamfunnet.

Innherred

Innherred kom ut med sitt første nummer 30. mai 2015. Da ble den nye lokalavisa for Levanger og Verdal lansert under Vømmølfestivalen i Verdal. To dager før kom siste nummer ut av Levanger-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen. To aviser med over 280 års historie bak seg, var smeltet sammen til en. Prosessen med sammenslåing hadde vart i halvannet år. Et helt nytt produkt, laget helt fra bunnet med hjelp av fra de anerkjente skotske avisdesignerne PalmerWatson, så dagens lys den siste lørdagens i mai. Vi skrev avishistorie ble på Innherred. Etter tre og et halvt års drift er lokalavisa godt etablert. Vi har stabilisert opplaget, og avisa har fått en sunn og god økonomi. Dette gir ro rundt den daglige driften og våre ressurser kan settes inn på å lage et best mulig produkt for våre lesere.

Opdalingen

Opdalingen er i norsk målestokk sannsynligvis i en unik konkurransesituasjon. Det har preget både annonsemarkedet og abonnementstallene de siste årene. Men nå står Opdalingen i en meget sterk digital posisjon, og økt digital satsing ser ut til å gi resultater.

Sør-Trøndelag

2018 ble året vi kunne puste litt ut og endelig slå fast at vi faktisk har lyktes med den digitale transformasjonen. Etter mer eller mindre årlig opplagsnedgang siden 2010, kunne vi endelig feire en betydelig opplagsøkning. Resepten har vært å fokusere på kvalitet og attraktivitet rundt innholdet vi serverer, og tilby det i foredlet innpakning både på papir, eavis og nett til våre abonnenter 24/7

Trønderbladet

Etter to år med store omstillinger, fortsatte dette også i 2018. I 2017 endret Trønderbladet utgivelsesfrekvens (fra tre til to aviser i uka), vi lanserte Pluss og vi gjennomførte sluttpakker. Ved årsskiftet 2018/2019 skilte vi ut markedsavdelingen i et eget selskap, som nå består av markedsavdelingene i åtte lokalaviser i Midt-Norge. I tillegg var en stor og viktig endring for oss at vi flyttet inn i nye lokaler, det var absolutt på tide.